Ξεκινώντας με το TCG, και φτιάχνοντας ένα deck

Το να φτιάξει κάποιος ένα Pokemon TCG Deck είναι μια πρόκληση, που φέρνει πολλές όμορφες εκπλήξεις, ειδικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε εξετάσει και όλους τους πιθανούς συμδυασμούς που συμβαίνουν στο ανακάτεμα 60 καρτών. Σύμφωνα και με προηγούμενο μας βίντεο που εξηγούμε τους βασικούς κανόνες, το deck μας έχει πάντα 60 κάρτες που να μπορούν να λειτουργούν μαζί ώστε να σας οδηγήσουν προς τη νίκη. Όμως πως μπορείτε να διαλέξετε ποιες κάρτες να βάλετε στο deck σας; Πόσες Pokemon, Trainer και Energy κάρτες μπορούν να υπάρχουν; Αυτό εξαρτάται από τη στρατηγική της τράπουλας σας γιατί η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ποικίλει. Σε αυτό το άρθρο (και βίντεο μελλοντικά) λοιπόν θα μιλήσουμε για τις βασικές προδιαγραφές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα δυνατό deck για να νικάτε στις μάχες.

Πρώτα από όλα πρέπει να διαλέξετε το Pokemon στο οποίο θα στηριχτεί το deck σας. Πρώτη γραμμή επίθεσης (όπως και στο ποδόσφαιρο). Μετά πρέπει να σκεφτείτε μια στρατηγική για να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του Pokemon που διαλέξατε (κατά κόρον Ability), από κει και πέρα μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες κάρτες ώστε να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε αυτή τη στρατηγική.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξελιγμένο Pokemon (λχ Cinderace [Stage-2]) θυμηθείτε να συμπεριλάβετε και τις προηγούμενες εξελίξεις του. Θα πρέπει επίσης να έχετε τον ίδιο αριθμό καρτών του εξελιγμένου Pokemon με της προηγούμενης εξέλιξης του, δηλαδή αν το deck σας έχει τρία Magikarp θα πρέπει να έχει και τρία Gyarados(ως minimal αριθμός). Ο μέγιστος επιτρεπτός είναι αριθμός καρτών με το ίδιο όνομα 4. Συνήθως αρκετοί παίχτες παίζουν με 4-3-2 (basic-Stage1-Stage2) η 4-2-4, 4-2-3, αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από το rollάρισμα που θα κάνετε στο deck σας. Αν έχετε πολλά Pokemon στο Deck τότε δε θα έχετε χώρο για Energy και Trainer κάρτες οι οποίες είναι αρκετά χρήσιμες. To σύνηθες στο παρόν format είναι αρκετά trainers, ένα ικανοποιητικό αριθμό από pokemon, και μερικές energy cards. Θα εξετάσουμε τις αναλογίες στις παρακάτω παραγράφους. Το legacy format (base set, jungle κλπ θα το εξετάσουμε μελλοντικά).

Μόλις διαλέξετε το κύριο Pokemon σας θα μπορέσετε να το συνδυάσετε με Trainer και Energy που θα το κάνουν γρήγορο στη μάχη. Μια απλή τράπουλα με εξελίξεις έχει δεκαέξι έως είκοσι Pokemon, αφήνοντας χώρο για τριάντα Trainers και δέκα με δώδεκα Energy. Από την άλλη, μία τράπουλα που έχει μόνο ένα βασικό Pokemon (χωρίς εξέλιξη δηλαδή) μπορεί να έχει μόνο δέκα με δεκατέσσερις Pokemon κάρτες, που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ακόμα περισσότερες Energy και Trainer. Αυτό βέβαια έχει μειονέκτημα σε Obstagoon αντίπαλο (όπως παίζει ο Andreecko).

Στο θέμα επιλογών του κάθε πόκεμον, υπάρχουν αρκετά κριτήρια :

Ability : που θα μας βοηθήσει να “τραβήξουμε” είτε item είτε ενέργειες, βάζοντάς τες στα pokemon μας για να επιταχύνουμε το μάτς, η ακόμη και να επαναφέρουμε HP στα ποκεμόν μας. Πάντα υπάρχει κείμενο στη κάθε κάρτα. Το ιδανικό είναι να διαβάσουμε τα Ability από όλες τις κάρτες που υπάρχουν σε κάθε σετ ώστε να έχουμε επίγνωση καταστάσεων και να σκεφτούμε πως θα συνδυάσουμε πολλά πράγματα μαζί. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και στο VGC κομμάτι.

Attack με χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας (για να κτυπάμε αμέσως), αν η ίδια η επίθεση έχει κάποια ειδική συνθήκη. Παράδειγμα : η επίθεση Poltergeist του Polteageist (Sword & Shield 90), βαράει 50x για κάθε κάρτα trainer που έχει στο χέρι του ο αντίπαλος. Αν πχ κρατάει στο χέρι του 5 trainer, η επίθεση που θα βαρέσουμε θα έχει (5 Χ 50 ) = 250 HP ! Κάτι που ελάχιστα Πόκεμον θα άντεχαν.

Retreat Cost χαμηλό : βοηθάει, εκτός αν το συμπληρώσουμε το κενό με item card όπως το Switch.

Φυσικά, κανένα πόκεμον δεν είναι τέλειο (ισχύει και στο VGC), και κανένα Deck δεν είναι αήττητο. Όλα έχουν τα τρωτά σημεία, ο σκοπός είναι να συνδυάσουμε Deck με όσο το δυνατόν λιγότερα τρωτά σημεία. Τα ποιο overused (OU) pokemon στις Sword / Shield αυτό τον καιρό (αρχές 2020), είναι Rillaboom (Sword & Shield 14), Cinderace (Sword & Shield 34), Inteleon (Sword & Shield 58). Τον λόγο θα τον καταλάβετε διαβάζοντας το Ability του καθενός.

Ας δούμε ένα παράδειγμα ενός ανταγωνιστικού deck. Θα κάνουμε την ανάλυση και αμέσως θα σας δώσει κίνητρο και έμπνευση να φτιάξετε ένα αντίστοιχο deck της δική σας προτίμησης.
Από την επίσημη σελίδα εδώ, θα αναφέρουμε τον συνδυασμό του Obstagoon, μια παραλλαγή αυτού παίζει ο Andreecko (όσο ήταν Κάισσα, τις καλές εποχές..).

Στα σημεία που αναφέρω “άλλες κάρτες”, αποτελούν κάρτες που δεν είναι μέσα στο deck αλλά τις είχαμε ήδη μεταφράσει από την ομάδα.

Κεφάλαιο πρώτο : Τα πόκεμον (17 κάρτες)

4 * Galarian Obstagoon (119/202)
2 * Galarian Linoone (118/202)
4 * Galarian Zigzagoon (117/202)
4 * Jirachi (Team Up 99/181)
1 * Mew (76/234)
1 * Tyrogue (100/234)
1 * Yveltal-GX (Forbidden Light 79/131)

Υπόδειγμα :

Όνομα κάρτας ( όνομα συλλογής , αύξων αριθμός κάρτας / τελευταίος αριθμός της συλλογής )

ΧΧ / 73 = Shining Legends
XX / 131 = Forbidden Light
ΧΧ / 145 = Guardians Rising
ΧΧ / 181 = Team Up
XX / 202 = Sword Shield
ΧΧ / 234 = Unbroken Bonds

Κεφάλαιο πρώτο : Τα πόκεμον

Galarian Obstagoon (119/202) :

Το συγκεκριμένο πόκεμον ανήκει στις “σπασμένες” κάρτες για τους εξής λόγους :
Ability : Untamed Shout : Όταν από το χέρι εξελίξουμε το Linoone σε Obstagoon, μπορούμε να τοποθετήσουμε 3 damage counter σε 1 πόκεμον του αντιπάλου (30 HP).
Επίθεση : Obstruct (90 HP) : εφόσον γίνει η επίθεση, για τον επόμενο γύρο, αν το αντίπαλός μας έχει Basic pokemon, το Obstagoon δεν θα δεχτεί damage. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μεγάλο βάσανο για τον αντίπαλο ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι τα “tag team”, ορισμένα “V” και τα “GX” αναγράφουν “Basic”.

Galarian Zigzagoon (117/202) :

Βασικό πόκεμον που θα χρειαστεί στο deck, όταν από το χέρι μας τοποθετήσουμε το Zigzagoon στο bench. Το ability του επιτρέπει να βάλουμε 1 damage counter σε 1 πόκεμον του αντιπάλου μας.
Η επίθεσή του δεν έχει κάτι αξιοσημείωτο. Καλό είναι να του έχετε ενέργειες πάνω, για να το εξελίξετε στον επόμενο γύρο. Προχωράμε.

Jirachi (Team Up 99/181) : η αλλιώς “Ο αγγελιοφόρος των trainer”
Ability : Stellar Wish : Αν αυτό το πόκεμον είναι μπροστά, μπορούμε να αναζητήσουμε τις 5 πρώτες κάρτες από το deck μας, από εκεί τραβάμε μια κάρτα trainer, και τη βάζουμε στο χέρι μας, ανακατεύουμε τις υπόλοιπες κάρτες πίσω στο deck. Μετά από αυτό το Jirachi “κοιμάται”.
Η επίθεση του είναι το Slap, θέλει 2 ενέργειες και βαράει μόνο 30 HP.
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε Jirachi είναι για να τραβήξουμε τις κάρτες trainer που θέλουμε, ενώ πίσω στο bench “τροφοδοτούμε” τα επιθετικά μας pokemon, είτε είναι ο Zigzagoon η πχ κάτι από τα Overused που αναφέραμε πριν.

Mew (Unbroken Bonds 76/234) :

O mew αποτελεί μια άλλη ιδιαίτερη κάρτα που μόλις μπει στο field προκαλεί επιπλέον “εμπόδιο” στον αντίπαλο :
Ability : Bench Barrier
Αποτρέπει όλες της ζημιές των επιθέσεων στα bench ποκεμόν μας από τον αντίπαλο. Αν για παράδειγμα ο αντίπαλος επιτεθεί με Pikachu & Zekrom-GX, πραγματοποιεί την GX move, δεν θα χάσει 170 HP κάποιο bench pokemon μας. Αν έχουμε επιτεθεί πριν και με τον Obstagoon κάνοντας την κίνηση Obstruct. Δεν θα φάμε κανένα damage !
Επίθεση : Psypower : θέλει μόλις 1 ενέργεια (οποιαδήποτε), προκαλεί 3 Damage counter (30 HP συνολικά) σε όποιο/α Πόκεμον του αντιπάλου επιθυμούμε.

Tyrogue (Unbroken Bonds 100/234) :

Ability : Bratty Kick : Στον γύρο μας, πριν επιτεθούμε, ρίχνουμε ένα κέρμα, αν είναι heads, τοποθετούμε 3 damage counters (30 HP), σε 1 από του αντιπάλου τα πόκεμον. Άμα χρησιμοποιήσουμε το ability αυτό. Ο γύρος μας τελειώνει.
Σχόλιο συντάκτη : Όχι κάτι ιδιαίτερο ως κάρτα, θα πρότεινα να βάλετε ένα v max στη θέση του.

Yveltal-GX (Forbidden Light 79/131)

Σημαντικό : όταν ένα GX pokemon βγει εκτός μάχης ο αντίπαλος παίρνει 2 prizes.
Επιθέσεις του Yveltal-GX : Absorb Vitality : 20 HP, επιπλέον η επίθεση αυτή θεραπεύει 20 HP ζημιάς στο Yveltal-GX.
Doom Count-GX : Άμα ο αντίπαλος δεχτεί ακριβώς 4 damage counters (40 HP), το πόκεμον του αντιπάλου βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Αποτελεί GX κίνηση, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μόνο 1 φορά σε όλο το παιχνίδι.
Sonic Evil : 100 HP : 3 ενέργειες (οτιδήποτε) : Η επίθεση δεν επηρεάζεται από weakness η resistance του αντιπάλου.

Άλλες κάρτες που έπαιζαν σε άλλα ανταγωνιστικά deck :

Pikachu & Zekrom-GX (η αλλιώς Pikarom) :

  • Full Blitz (150 HP), απαιτεί 3 ενέργειες ηλεκτρισμού αλλά : Μόλις γίνεται η επίθεση αναζητάτε στο deck σας για 3 ενέργειες ηλεκτρισμού, τις τοποθετείτε σε ένα από τα ποκεμόν σας, ανακατεύετε το deck σας. Όχι μόνο είναι καλή επίθεση και δεν “καίει” ενέργειες από τον εαυτό του, αλλά τροφοδοτεί και άλλα πόκεμον που έχουμε στο Bench! Το γεγονός ότι χρειάζεται 3 ενέργειες είναι ένα μείον αλλά θα το καλύψουμε στη πορεία.
  • Tag Bolt-GX (200 HP) : Αν στο Pikarom μας έχουμε 3 + 3 (σύνολο 6) ενέργειες ηλεκτρισμού, η επίθεση αυτή κάνει, 200 HP στο μπροστά (Active) πόκεμον του αντιπάλου, συν 170 HP σε ένα πόκεμον που έχει στο Bench (πίσω). Χωρίς να επηρεάζεται το Weakness και το Resistance του πίσω πόκεμον. Σημαντικό : Η GX κίνηση πραγματοποιείται 1 μόνο φορά. Γιαυτό και έχουμε GX Marker στην arena του κάθε παίχτη.

Συνοψίζοντας : Το Obstagoon αποτελεί ισχυρό τοίχος απέναντι στα GX, Tag Team, V και όσα άλλα basic pokemon έχει μπροστά ο αντίπαλος. Μαζί με τον Mew δίνουν ένα ισχυρό τοίχος άμυνας. Το deck αυτό είναι αρκετά αμυντικό αν στηθεί κατάλληλα στην αρένα. Το Jirachi αποτελεί ένα γνωστό αγγελιοφόρο που μπορεί να μας φέρει τα trainer που επιθυμούμε στο χέρι και να ετοιμάσουμε ένα ισχυρό bench μέχρι να ετοιμαστούμε για επίθεση.

Κεφάλαιο δεύτερο : Trainers

Είναι οι κάρτες που χρησιμοποιούνται έντονα στο παιχνίδι και αποτελεί την ισχυρή ιπποδύναμη του deck μας σε πολλές περιπτώσεις. Μας προσφέρουν ώθηση στο να φέρουμε είτε pokemon στο field μας, η να επιταχύνουν το παιχνίδι η ακόμη και να ανατρέψουν το ματς. Τα trainers όπως έχουμε αναλύσει στο βίντεο χωρίζεται σε 4 κατηγορίες :
1)Trainer-Supporter [1 φορά ανα γύρο], σκεφτείτε το καλά πριν παίξετε Supporter!
2)Trainer-Item, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε στο γύρο σας.
3)Trainer-Stadium, εφαρμόζεται στην αρένα.
4)Pokemon-Tool, εφαρμόζεται πάνω στο pokemon.

Trainer Cards (34), στο παράδειγμά μας:

Supporters :

4 * Professor’s Research (Professor Magnolia) – (Sword Shield 178/202)
3 * Marnie (169/202)
3 * Rosa (Cosmic Eclipse 204/236)
Items :
4 * Lillie’s Poké Doll (197/236)
4 * Quick Ball (179/202)
4 * Rare Candy (180/202)
3 * Great Ball (164/202)
3 * Switch (183/202)
Pokemon Tools :
2 * Escape Board (122/138)
1 * Counter Gain (170/214)
Items :
1 * Evolution Incense (163/202)
1 * Great Catcher (192/236)
1 * Ordinary Rod (171/202)

Υπόδειγμα :

Όνομα κάρτας ( όνομα συλλογής , αύξων αριθμός κάρτας / τελευταίος αριθμός της συλλογής )

ΧΧ / 73 = Shining Legends
XX / 131 = Forbidden Light
XX / 138 = Ultra Prism
ΧΧ / 145 = Guardians Rising
ΧΧ / 181 = Team Up
XX / 202 = Sword Shield
XX / 214 = Lost Thunder
ΧΧ / 234 = Unbroken Bonds
XX / 236 = Cosmic Eclipse

Κεφάλαιο δεύτερο : Trainers

Switch (183/202) : Η κάρτα αυτή σας αφήνει να αλλάξετε το Active Pokemon σας με ένα από το Bench pokemon σας.

Marnie (169/202) : Ο κάθε παίχτης ανακατεύει τις κάρτες που κρατάει, και τις βάζει κάτω από το deck, μετέπειτα τραβάει 4 κάρτες ο αντίπαλος και 5 εμείς από την πάνω μεριά του deck. Η συγκεκριμένη κάρτα είναι φαβορί στα ανταγωνιστικά deck, από την άλλη έχει το μειονέκτημα να βοηθάει τον αντίπαλο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Professor’s Research (Professor Magnolia) : Με αυτή τη κάρτα κάνετε discard το χέρι σας και τράβηξτε 7 κάρτες : χρήσιμη κάρτα αν δεν έχετε κάτι ενδιαφέρον στο χέρι σας και θέλετε να τραβήξετε άλλες κάρτες. Ορισμένα πόκεμον “διαβάζουν” trainers η και “τραβάνε” ενέργειες από το discard.

Rosa : Μπορείτε να παίξετε αυτή τη κάρτα μόνο αν χάσει κάποιο ποκεμόν σας(βγει Knocked Out) : Αναζητήστε στο deck σας μια trainer card και ένα basic pokemon, τις τοποθετείτε στο χέρι σας και ανακατεύετε το deck. Χρήσιμο γιατί σας δίνει μια μικρή “ώθηση” στο ματς.

Lillie’s Poké Doll : Η συγκεκριμένη κάρτα είναι σαν ένα basic pokemon 30 HP. Αν το νικήσει ο αντίπαλος δεν παίρνει prize cards. Χρησιμοποιείται για καθυστέρηση γύρων όσο ενισχύουμε το bench.

Quick Ball : Για να παίξετε αυτή τη κάρτα πρέπει να αποσύρετε από το χέρι σας 1 άλλη κάρτα. Μετά μπορείτε να τραβήξετε ένα basic pokemon από το deck.

Great Ball : Ψάχνουμε τις πρώτες 7 κάρτες από το deck, τραβάμε από εκεί ένα πόκεμον και ανακατεύουμε τις υπόλοιπες πίσω στο deck.

Rare Candy : Μπορούμε να εξελίξουμε απευθείας το ποκεμόν μας από βασικό σε stage 2. Πολύ χρήσιμο για το Obstagoon deck μας!

Escape Board : To retreat cost στο ποκεμόν μας (που το εφαρμόζουμε) είναι μια ενέργεια λιγότερη. Αν πχ το βάλουμε αυτό πάνω στο jirachi μπορούμε να το πάμε πίσω στο bench χωρίς να κάψουμε ενέργεια πάνω σε αυτό. Ακόμη και αν το πόκεμον μας κοιμάται. Είναι μια τακτική πολύ συνηθισμένη στα ανταγωνιστικά deck.

Counter Gain : Άμα έχετε περισσότερες prize cards με σχέση τον αντίπαλο. Οι επιθέσεις του ποκεμόν που κουμπώσατε αυτό το item, κοστίζουν 1 ενέργεια Colorless λιγότερη.

Evolution Incense : Αναζητήστε στο deck σας ένα εξελισσόμενο πόκεμον (stage-1) η (stage-2), τοποθετήστε το στο χέρι σας και μετά ανακατέψτε το deck. Είναι μια κάρτα που παίζεται πολύ και σίγουρα θα σας χρειαστεί.

Great Catcher : Αφού κάνετε discard 2 κάρτες από το χέρι σας. To Great catcher αναγκάζει τον αντίπαλό σας να φέρει μπροστά ένα GX/EX pokemon του για να το πολεμήσετε. Έχοντας μπροστά τον Obstagoon σας δίνει μεγάλο προβάδισμα.

Ordinary Rod : item επιλογής : 1.Από το discard, διαλέγετε 2 πόκεμον και τα στέλνετε στο Deck. Η 2.Από το discard, διαλέγετε 2 ενέργειες και τα στέλνετε στο Deck.

Άλλες κάρτες trainer που έπαιζαν σε άλλα ανταγωνιστικά deck :

Lillie (Sun & Moon 122) : Αυτή η κάρτα σας επιτρέπει να τραβήξετε μερικές κάρτες ώσπου να έχετε έξι ή αν είναι ο πρώτος σας γύρος τραβάτε τόσες κάρτες όσες χρειάζεται για να έχετε οχτώ στο χέρι σας, είναι χρήσιμη σε περίπτωση που σας τελειώσουν τα Energy και δεν μπορείτε να επιτεθείτε η ακόμη και αν δεν έχετε πετύχει την επιθυμητή κάρτα στο χέρι σας.

Volkner (Ultra Prism 135) : Σας επιτρέπει να ψάξετε μια κάρτα αντικειμένου (Item Card) και μια Energy ηλεκτρισμού από το deck σας, αφού τις πάρετε στο χέρι ανακατέψετε το deck σας. Χρήσιμο για ηλεκτρικά deck.

Η επόμενη κάρτα περιέχει την αγαπημένη μου χαρακτήρα από τη σειρά και τα παιχνίδια Pokemon την

Cynthia (Ultra Prism 119) : αυτή η κάρτα σας αφήνει να ανακατέψετε τις κάρτες που έχετε στο χέρι σας με αυτές του deck σας και μετά να τραβήξετε έξι, αν είστε τυχεροί μπορείτε να βγείτε από πολλές δύσκολες καταστάσεις και να νικήσετε τον αντίπαλο σας.

Aether Paradise Conservation Area (Guardians Rising 116) : Τα ηλεκτρικά πόκεμον και τα πόκεμον χόρτου (Basic μόνο), δέχονται 30 HP λιγότερη ζημιά από τις επιθέσεις του αντιπάλου. Αφού εφαρμοστεί weakness και resistance..

Electropower (Lost Thunder 172/214) : Tα Pokemon Ηλεκτρικού τύπου κάνουν 30 παραπάνω damage στο Pokemon του αντιπάλου. Χρήσιμο item για ηλεκτρικά deck.

Ultra Ball (Dark Explorers 102) : Απορρίπτει δύο κάρτες από το χέρι σας (discard), επιλέγετε στο deck ένα Pokemon και μετά το ανακατεύετε το deck.

Energy Switch (162/202) : Μεταφέρει ένα Energy από το ένα σας Pokemon σε ένα άλλο

Nest Ball (Sun & Moon 123) : Ψάξετε το deck σας για ένα βασικό Pokemon, το βάζετε στο Bench και μετά ανακατεύετε την τράπουλα.

Escape Rope (Plasma Storm 120) : Ο κάθε παίχτης αλλάζει το Active Pokemon του με ένα στο Bench (πρώτα αλλάζει ο αντίπαλος εκτός και αν δεν έχει Pokemon στο Bench).

Guzma & Hala (Cosmic Eclipse 193) : Αναζητήστε στο deck σας μια Stadium card, την κρατάτε στο χέρι, ανακατεύετε το deck σας. Μπορείτε να κάνετε discard 2 κάρτες από το χέρι και να τραβήξετε από το deck ένα pokemon-tool και μια Special energy card.

Συνοψίζοντας : Η κάθε trainer κάρτα είναι ξεχωριστή και απαραίτητη στο Obstagoon deck(και σε κάθε deck), με τους συνδυασμούς των βοηθητικών item όπως το rare candy, βοηθάνε να εξελίξουμε το Zigzagoon σε Obstagoon. Στη περίπτωση που έχει και τις απαραίτητες ενέργειες είμαστε έτοιμοι για επίθεση. Το evolution incense είναι και αυτή εξίσου βοηθητική κάρτα αν δεν έχουμε τις εξελίξεις που θέλουμε στο χέρι μας. Ο συνδυασμός Jirachi με escape board είναι μια καλή τακτική για να χτίσουμε bench έτοιμο για επίθεση ενώ έχουμε έτοιμα και πολλά items στο χέρι για τις επόμενες κινήσεις μας. Η κάθε “ball” που έχουμε μέσα σε ένα deck μας βοηθάει να τραβήξουμε επιπλέον πόκεμον για να τα βάλουμε στην Arena. Προηγουμένως γράψαμε σχεδόν όλες τις ball που υπάρχει στο TCG (όσα είναι εντός format). Από κάρτες ενέργειας βάλαμε 9 Dark, στη περίπτωση που δεν έχουμε energy στο χέρι μας έχουμε την επιλογή να κάνουμε Discard το χέρι μας μέσω της Magnolia και να τραβήξουμε εκ νέου 7 κάρτες, η εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε την Marnie. Το Ordinary Rod μας επιστρέφει pokemon η και item πίσω στο deck. Στα δύσκολα έχουμε την Rosa που θα μας φέρει στο χέρι trainer και basic pokemon. Το Great Catcher φέρνει μπροστά GX/EX πόκεμον αντιπάλου και σε συνδυασμό με τον Obstagoon και την επίθεσή του, σε λίγους γύρους κάνουμε ήδη αρκετή ζημιά. Επιπλέον λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε ξεχωριστά και στο κάθε item. Να έχετε στο νου σας ότι, ένα deck για να είναι αποδοτικό πρέπει να έχει items η και Abilities(μέσω των pokemon) που θα το σηκώσουν γρήγορα στην arena ακόμη και αν οι πιθανότητες να πετύχετε τον ακριβώς συνδυασμό καρτών που θέλετε (pokemon+ενέργειες) είναι λίγες.

Κλείνοντας

Αυτά που ειπώθηκαν μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε είδους deck, όχι απαραίτητα σε Obstagoon που παίζει ο Andreecko. Μην ξεχνάτε, διαβάζοντας την κάθε κάρτα, το κάθε Ability και συνδυάζοντας τα και με τα κατάλληλα items. Μπορούν να φτιάξουν ένα ισχυρό deck. Όλα φυσικά θέλουν και τη δοκιμή τους. Μπορείτε να ανακατεύετε μόνοι σας το deck, να δοκιμάζετε ποιες κάρτες βγαίνουν κάθε φορά, και να σκέφτεστε πως θα μπορούσε να γίνει το deck ποιο αποδοτικό. Μπορείτε να παίξετε φιλικά ματς για να βλέπετε και την απόδοση της τράπουλας σας.

Errata : Στο βίντεο που εξηγούσαμε τους κανόνες, χρονικό σημείο 18:00 , οι κανονισμοί αναφέρουν ότι η εξέλιξη γίνεται όσες “φορές” θέλουμε για κάθε πόκεμον ξεχωριστά (όχι για το ίδιο). Κοινώς όταν έχουμε στο field Zigzagoon που μόλις βάλαμε, δεν μπορούμε επιτόπου να το κάνουμε linoone. Θα περιμένουμε στον επόμενο γύρο μας για να τον κάνουμε linoone η Obstagoon (μέσω rare candy), και στον 3ο γύρο Obstagoon.

Weakness = αδυναμία, Retreat cost=κόστος απόσυρσης, αναγράφεται με colorless ενέργεια στο κάτω μέρος της κάρτας για να φέρετε το πόκεμον πίσω στο bench.

Σχετικά με εμένα : Ονομάζομαι Βίκτωρ Μέξης, ασχολούμαι με πόκεμον από το 2009, η πρώτη μου κασέτα είναι η Pokemon Platinum, με κάρτες είχα ασχοληθεί πρώτη φορά το 2011 με τη συλλογή Black White. Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να κάνω deck analysis και ο Andreecko μου έδωσε το βήμα να ανεβάσω αναλυτικά ένα deck που.. ίσως και να έπαιζα αλλά ενδέχεται να φτιάξω κάτι λίγο ποιο ιδιαίτερο.

Μπορείτε να μοιραστείτε το link του άρθρου και με τους φίλους σας για να μπουν και οι νέοι παίχτες στο νόημα.
Για απορίες και σχόλια , επισκεφτείτε τον discord server του gameworld στο Chat room #Pokemon, εκεί θα βρείτε και τον Andreecko.
Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε, μέχρι την επόμενη φορά, νάστε όλοι καλά και.. καλό κάψιμο!

Διανομή άρθρου : Andreecko’s Game Corner (πρώην GreekPokemon.gr ),Andreecko
Πνευματικά δικαιώματα : Andreecko Entertainment & συνεργάτες.
Απαγορεύεται πάσης φύσεως αντιγραφή-αναδιανομή και αναδημοσίευση σε άλλους ιστότοπους χωρίς γραπτή έγκριση από την Andreecko Entertainment. Με κάθε νομική κάλυψη.
Το Andreecko™ αποτελεί σήμα κατατεθέν και προστατεύεται, όπως και κάθε περιεχόμενο : Video, άρθρο, εικόνες η και διακριτικούς τίτλους που ανήκουν σε αυτό.
© 2020-2021, Andreecko, Andreecko Entertainment.
Παλιά Links : www.pokemon.com.gr / www.GreekPokemon.gr Facebook Page* , Facebook Group*
Νέα σελίδα (διαθέσιμη από Απρίλιο 2020) : www.GameCorner.gr
*Η facebook page και το Group θα αλλάξουν permalink, θα είναι διαθέσιμα μόλις σηκωθεί το www.GameCorner.gr με σχετικό εικονίδιο.

About the author

Andreecko

O Andreecko (πρώην p640) είναι ο ιδρυτής της Andreecko Entertainment. Έχει 3 ακαδημαϊκούς τίτλους, μεταξύ αυτών "Τεχνικός δικτύων", "Βίντεο μοντάζ", "Γραφιστική". Παράλληλα ασχολείται με το τεχνικό κομμάτι των Η/Υ και των MAC. Από το 2016 έχει αναλάβει το 100% στο administration του GreekPokemon που πλέον εξελίχτηκε σε Andreecko Entertainment. Η Andreecko Entertainment παρέχει λύσεις για κάθε ανάγκη : Service Η/Υ, υπηρεσίες ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης, εξωτερικές λήψεις, διαφημιστικές υπηρεσίες, μοντάζ προς άλλους σταθμούς/ΜΜΕ, επισκευή game cartridge (GB/GBC/GBA).

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam