Η Nintendo έστειλε πάνω από 1300 αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων σε έναν YouTuber

Η Nintendo είναι γνωστή για την πολιτική μηδενικής ανοχής που έχει στον τομέα της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι content creators, η χρήση in-game footage και μουσικής από games της Nintendo είναι σχεδόν μια σίγουρη τακτική για να έρθουν σε επικοινωνία με το νομικό τμήμα της Nintendo. Ακόμα και όταν η χρήση του περιεχομένου προστατεύεται από το “fair use”, η Nintendo δεν κάνει πίσω.

Πρόσφατα, ο YouTuber GilvaSunner δέχθηκε πάνω από 1300 ειδοποιήσεις για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της Nintendo. Τα βίντεο που επισημάνθηκαν για takedown περιείχαν μουσική από διάφορα games της Nintendo, παρόλο που τα εν λόγω βίντεο δεν ήταν monetized (δηλαδή ο GilvaSunner δεν είχε έσοδα από αυτά). Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο GilvaSunner δέχεται αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων από την Nintendo, καθώς είχε δεχθεί αρκετές ειδοποιήσεις το 2019.

Ο GilvaSunner δέχθηκε πάνω από 1300 αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων γιατί είχε ανεβάσει τα πλήρη soundtrack από 17 games της Nintendo. Ειδικότερα, τα βίντεο αυτά περιλαμβάνουν τα πλήρη soundtrack από games όπως τα Smash Bros. Brawl, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario Galaxy, Luigi’s Mansion και πολλά άλλα. Να σημειωθεί ότι η Nintendo δεν προσφέρει κάποιο επίσημο τρόπο για να ακούσει κανείς τα soundtrack από τα games της. Ο GilvaSunner δήλωσε πως δεν είναι νευριασμένος με την συμπεριφορά της Nintendo σε αυτό το θέμα, απλά νιώθει “απογοητευμένος”.

Εκτός από αυτό, η Nintendo πρόσφατα έστειλε αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων και κατέβασε από το YouTube βίντεο που είχαν ανεβάσει οι fans, όπου πυροβολούσαν και σκότωναν Pokémon σε ένα επερχόμενο Pokémon fan game.

Πηγή: TheGamer

About the author

Smoses

Hi I'm Smoses, an Electrical and Computer Engineer student that loves video games. I've been writing for GameWorld.gr since 2019 and started as an editor at gamecorner.gr in 2021. Pokémon was the first game I ever played, starting with Pokémon Yellow. My favorite video games include Okami, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Yakuza and more!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam