Έρχεται το TCG live

Το Pokémon Trading Card Game (TCG) Live, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους Pokémon trainers να παίζουν αγώνες του δημοφιλούς Pokémon TCG, είναι πλέον διαθέσιμη ως limited beta στον Καναδά.

Μέχρι και αυτή την στιγμή, η beta του PTCG Live είναι διαθέσιμη για τους κατοίκους του Καναδά και υποστηρίζεται από Android, Mac OS και Windows συσκευές, ενώ η υποστήριξη από iOS είναι καθ’ οδόν. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η επίσημη Αμερικάνικη σελίδα του PTCG Live αναφέρει ότι “θα κυκλοφορήσει σύντομα”. Το PTCG Live θα επιτρέπει στους Pokémon trainers να δίνουν online μάχες με trainers από όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως εξατομικευμένα avatars και πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές κάρτες. Οι παίκτες θα μπορούν να ξοδεύουν Crystals, ένα virtual currency, για να αγοράζουν in-game items, όπως ψηφιακά πακέτα καρτών. Από την άλλη, κάποια physical booster packs θα έχουν μέσα κωδικούς που θα μπορείτε να κάνετε redeem στην εφαρμογή, ώστε να έχετε και τις αντίστοιχες κάρτες στο PTCG Live.

Η νέα εφαρμογή TCG Live έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη εφαρμογή για το Pokémon TCG, η οποία ήταν η PTCG Online. Όσοι έχετε κάρτες στην εφαρμογή PTCGO θα μπορείτε να τις μεταφέρετε στην νέα εφαρμογή. Σύμφωνα με ένα post στα forum της επίσημης σελίδα των Pokémon, η εφαρμογή PTCGO θα κατεβάσει τα ρολά λίγο πριν την παγκόσμια κυκλοφορία της νέα εφαρμογής PTCG Live. Για να μεταφέρετε τις κάρτες σας από την μια εφαρμογή στην άλλη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στην νέα εφαρμογή, όταν αυτή κυκλοφορήσει, με τον ίδιο λογαριασμό και οι κάρτες σας θα μεταφερθούν αυτόματα. Φυσικά, υπάρχουν μερικές κάρτες και items που δεν μπορούν να μεταφερθούν στην νέα εφαρμογή. Αυτά περιλαμβάνουν μη-ανοιγμένα προϊόντα και bundles, όμως οι παίκτες θα λάβουν in-game currency για τα αντικείμενα που δεν μπορούν να μεταφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την σελίδα με τα FAQ.

Το Pokémon Trading Card Game Online είχε κυκλοφορήσει το 2011 και η νέα εφαρμογή Pokémon Trading Card Game Live έρχεται να το αντικαταστήσει. Το PTCG Live θα δώσει ένα νέο look στην εφαρμογή, καθώς θα περιλαμβάνει crafting-system και ranked mode. Το PTCG Live θα λειτουργεί με βάση τους ίδιους κανόνες που παίζεται το Pokémon Trading Card Game. Θα υπάρχουν βέβαια οι νέες κάρτες VMAX και κάποια νέα χαρακτηριστικά, όμως το tutorial του PTCGL θα είναι αρκετό για να θυμηθείτε τα βασικά.

Μπορείτε να σύρετε τις κάρτες από το χέρι σας στο board. Οι κάρτες Pokémon θα σηκώνονται στον αέρα και θα κάνουν επιθέσεις. Οι επιθέσεις έχουν καθαρά και λαμπερά animation, όμως μένουν σε πολύ βασικό επίπεδο. Φυσικά, το PTCGL προσφέρει βελτιωμένα γραφικά σε σχέση με το PTCGO, όμως συγκριτικά με αντίστοιχα δημοφιλή card games, όπως τα Yu-Gi-Oh! Master Duel ή Magic: The Gathering Arena, φαίνεται να υστερεί. Παρά το γεγονός ότι το franchise των Pokémon είναι γεμάτο χάρη και στυλ, το PTCGL δεν αξιοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά στο έπακρο. Ακόμα, οι επιλογές που έχετε για να δημιουργήσετε το avatar σας είναι αρκετές, όμως μερικά χαρακτηριστικά κάνουν τον χαρακτήρα σας να φαίνεται αρκετά περίεργος. Ωστόσο, το βάθος που προσφέρει το PTCGL για την δημιουργία του avatar σας είναι πολύ βασικό.

Το PTCGL έχει τόσο Casual mode όσο και Ranked mode. Το Ranked mode είναι κάτι που οι fans του PTCG περίμεναν για αρκετό καιρό. Στο Ranked θα μπορείτε να ανεβαίνετε tiers και να κερδίζετε rewards καθώς το κάνετε αυτό. Όταν ξεκινήσετε το PTCGL, θα λάβετε 60 κάρτες για να ξεκινήσετε να παίζετε. Στην συνέχεια, μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέες κάρτες με διάφορους τρόπους. Οι τρόποι που μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέες κάρτες περιλαμβάνουν τα booster packs, Battle Pass και ένα νέο σύστημα crafting. Πλέον δεν θα μπορείτε να κάνετε trading με άλλους παίκτες όπως μπορούσατε στο PTCGO.

Το PTCGL είναι free-to-play και δεν περιλαμβάνει μικροσυναλλαγές. Έχει τρία διαφορετικά in-game currencies (coins, credits και crystals), τα οποία μπορείτε να τα κερδίσετε παίζοντας το PTCGL και ολοκληρώνοντας τα daily missions. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε physical booster packs που έχουν μέσα κωδικούς που μπορείτε να εξαργυρώσετε στο PTCGL.

To PTCGL θα είναι διαθέσιμο για Android, iOS, PC και Mac.

Πηγή: Polygon, IGN

 

About the author

Smoses

Hi I'm Smoses, an Electrical and Computer Engineer student that loves video games. I've been writing for GameWorld.gr since 2019 and started as an editor at gamecorner.gr in 2021. Pokémon was the first game I ever played, starting with Pokémon Yellow. My favorite video games include Okami, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Yakuza and more!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam