Ένα copyright strike που μας ήρθε από λάθος

tech news

Πολλοί θα αναρωτιέστε, για ποιο λόγο “κατέβασε” η pokemon company (κατ΄επέκταση Nintendo) το video μας από το YouTube.
Αρχικά σε αυτό το σημείο να πούμε το εξής : Για να ανεβάσεις βίντεο στο ίντερνετ (γενικώς) από το 3DS, θέλει ειδική άδεια από την Nintendo. Πρέπει να είσαι πιστοποιημένος judge/tournament organizer. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να το κάνει αυτό καθώς θέλει ειδικές εξετάσεις από την TPCi, και να τηρείται στο ακέραιο ο κανονισμός του περιεχομένου που θα διαχειρίζεσαι. Εκτός αυτού, θέλει και αρκετά χρήματα. Μην ξεχνάμε ότι ένα πακέτο προγραμματιστή ξεκινάει από τα 1000€ και μπορεί εύκολα να φτάσει τα 6000€ (βλ Nintendo 64). Την τιμή του όλου “πακέτου” δεν μπορούμε να την γράψουμε, αλλά σίγουρα το ποσόν ξεπερνάει τα 4000€ αν υπολογίσουμε και το πρόγραμμα που αγοράστηκε στον τηλεοπτικό μας σταθμό, ώστε να μπορούμε να βάλουμε όλα αυτά τα γραφικά και εφέ στα βίντεο μας. Αφού ξεκαθαρίσαμε ως Andreecko Entertainment (πρώην Greek Pokemon), ότι είμαστε οι μόνοι με επίσημη άδεια. Προχωράμε στην κυρίως είδηση :
Update : Η επίσημη απάντηση που λάβαμε στο email : Τελικά ήταν από εσωτερικό λάθος του YouTube για αυτόματο strike. Είμαστε οι μοναδικοί κάτοχοι του 3DS kit με άδεια για να ανεβάζουμε υλικό από Sun/Moon. Το θέμα λύθηκε εντός 1 μέρας. Να σημειώσουμε εδώ ότι για να αποκτήσει ένας προγραμματιστής το 3DS kit πρέπει να δαπανήσει 4ψήφιο ποσόν για τα βασικά εργαλεία. Το kit το μοιραζόμαστε με μια γνωστή εταιρία ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα για τις ανάγκες του καναλιού μας. Σίγουρα είναι υπερβολή να έχει κάποιος στα χέρια του μια κονσόλα αξίας πάνω από 1000€. Αλλά αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορείς να ανεβάζεις βίντεο (από το 3DS). Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα Donates καθώς χάρις εσάς και με την δική σας θέληση αγοράσαμε αυτά τα εργαλεία στο κανάλι μας 🙂

Οφείλουμε όμως να βεβαιώσουμε πρώτα σε εσάς ότι αυτό που ανεβάσαμε δεν ήταν :

  • Ταινίες (σινεμά η TV)
  • TV Σειρές
  • Copyright περιεχόμενο η μουσική
  • Δυσφήμηση η κακή γλώσσα
  • Πορνό
  • Κινούμενα σχέδια (όπως από τη σειρά πόκεμον) που αν την ανεβάσεις μπορεί να σε κινηγήσει το ίδιο το τηλεοπτικό κανάλι, το ξένο studio (βλ ShoPro) ακόμη και η αστυνομία.

Αλλά. ήταν ένα GAMING VIDEO στο οποίο δείχνουμε μάχες πόκεμον!
Έκανε τρομερή εντύπωση, τους παίχτες ειδικά που συμμετείχαν στο τουρνουά (βλέπε πρώτη είδηση, και κύρια είδηση) γιατί προέκυψε το Copyright. Εφόσον είναι GAMING VIDEO ! Όπως League of Legends η CS:GO που αρκετοί κατά καιρούς βλέπετε σε Twitch και YouTube. Το YouTube κανάλι μας είναι αυτό.

Η ιστορία ξεκινάει, πρωτίστως με το YouTube, και κατ επέκταση με τα copyright fingertips που αφήνει η Nintendo σε ορισμένα video της, (Content ID). Είναι ένα σύστημα που όταν ανεβάζετε ένα video στο YouTube, το YouTube ελέγχει κάθε καρέ και milisecond στον ήχο του video σας για το αν “ταιριάζει” με ένα από τα δηλωμένα IDs που είναι copyrighted από κάποια εταιρία, είτε είναι στούντιο παραγωγής ταινιών η τηλεόραση η δημιουργός/σκηνοθέτης/τραγουδιστής. Στη περίπτωση που “ταιριάζει” το ID σας με άλλο copyrighted ID, τότε γίνεται αυτόματο report στο video και σταματάει να είναι διαθέσιμο στο YouTube. Το report το λάβαμε σε λιγότερο από 7 λεπτά, ΑΦΟΎ πατήσαμε publish στο video μας και δημοσιεύτηκε στο YouTube. Μέσα στα battle video, το report που λάβαμε, ήταν το εξής :

Μετά από εξέταση που κάναμε στο video μας, το report αυτό αναφέρεται σε ένα στιγμιότυπο μόλις 38 δευτερολέπτων, το οποίο δείχνει μια Z-Move κίνηση από το Primarina, όταν πραγματοποιούσε το Oceanic Operetta. Ναι, σας φαίνεται παρανόηση γιατί συμβαίνει, και όμως γίνεται. Η ίδια η Pokemon company έκανε “copyright” τη κίνηση Oceanic Operetta της Primarina. Με αποτέλεσμα να επηρεάζει όλους τους YouTubers που ανεβάζουν Pokemon Sun/Moon videos που περιλαμβάνουν αυτά τα 38 δευτερόλεπτα Z-Move με το Oceanic Operetta της Primarina(η ένα Z-Move της Eevee). Δεν είμαστε οι μόνοι, καθώς πολλοί διάσημοι YouTubers που ανεβάζουν αυτό το απόσπασμα, έπαθαν ακριβώς αυτό το αδικαιολόγητο report. Δείτε και αυτό το video (διαφήμιση Sun/Moon). Ποιο συγκεκριμένα το κανάλι που πηγάζει το report είναι εδώ. Ο λόγος που “μπήκε” αυτό το Content ID στο Oceanic operetta ήταν να μην αντιγράψουμε τη διαφήμιση που είδατε προηγουμένως. Ένα από τα video του Γιαπωνέζικου καναλιού εμπεριέχει ID και είναι προστατευμένο από “αντιγραφές”, τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να ανεβάσουμε battle video ?

Μια λύση που έδωσε ο γνωστός YouTuber Tom Fawkes είναι να αντικαταστήσει το animation του Oceanic Operetta με ένα fan made animation. O Tom Fawkes έλαβε copyright report σε δύο video του όταν έδειχνε Nuzlocke run. Κοινώς, ήταν gaming video.

Όσον αφορά τα Battle videos του Round 1, η επιλογή που είχαμε ήταν να βάλουμε το animation του Tam Fawkes. Όμως δεν θέλουμε κάτι τέτοιο καθώς ήδη το υλικό ανήκει σε εμάς, κάναμε το recording μαχών με μηχανήματα που πληρώσαμε 4ψήφια-5ψήφια χρηματικά ποσά βλέπε : Blackmagic, άδειες Software, υπολογιστικά συστήματα, εξοπλισμοί ήχου συν έξοδα εγκατάστασης. Οι μάχες είναι από τους εκπαιδευτές του τουρνουά, κατ επέκταση το animation είναι από μάχη που έκανε δικός μας παίχτης και δεν ήταν αντιγραφή από αλλού, ούτε είχαμε την όρεξη να κάνουμε “download” το απόσπασμα και να το ενώσουμε σε video μας. Κάναμε αίτημα για άρση copyright καθώς εμείς έχουμε όλο το περιεχόμενο με τα battle videos(κωδικοί) και τις λίστες των αθλητών μας που παίζουν στο τουρνουά.

Στη περίπτωση που το αίτημα δεν γίνει αποδεκτό και κλείσουν το κανάλι μας στο YouTube, θα ανεβεί ξεχωριστή είδηση με λεπτομέρειες στο τι ενέργειες θα κάνουμε ως GreekPokemon και που μπορούμε να δείχνουμε τα video μας χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστούμε όλους τους παίχτες και όλους εσάς που στηρίζετε το Ελληνικό Pokemon community.

Πηγή είδησης : Kotaku & τμήμα ειδήσεων GreekPokemon.

Thread σχολιασμού : GreekPokemon Forum

Update : To video (για την ώρα) είναι ορατό σε όλους. Πλέον έχουμε λογαριασμό και στο Vimeo , κάντε μας follow και εκεί 🙂

 

About the author

Andreecko

O Andreecko (πρώην p640) είναι ο ιδρυτής της Andreecko Entertainment. Έχει 3 ακαδημαϊκούς τίτλους, μεταξύ αυτών "Τεχνικός δικτύων", "Βίντεο μοντάζ", "Γραφιστική". Παράλληλα ασχολείται με το τεχνικό κομμάτι των Η/Υ και των MAC. Από το 2016 έχει αναλάβει το 100% στο administration του GreekPokemon που πλέον εξελίχτηκε σε Andreecko Entertainment. Η Andreecko Entertainment παρέχει λύσεις για κάθε ανάγκη : Service Η/Υ, υπηρεσίες ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης, εξωτερικές λήψεις, διαφημιστικές υπηρεσίες, μοντάζ προς άλλους σταθμούς/ΜΜΕ, επισκευή game cartridge (GB/GBC/GBA).

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Protected by WP Anti Spam